Je innerlijke moeder

Tijdens je reis van zelfontdekking en persoonlijke groei is het essentieel om effectieve tools te hebben die je kunnen ondersteunen en verder vrijmaken. Een van de meest krachtige tools die binnen handbereik ligt, is jouw innerlijke moeder. Deze innerlijke liefdevolle stem die we allemaal in onszelf kunnen aanroepen zal dienen als een transformerende kracht, waarmee je jezelf kunt helen en koesteren. In deze blog wil ik graag de waarde van je innerlijke moeder als een zelfhelende tool belichten en hoe je deze tool kunt gebruiken om te groeien en bloeien.

Deze stap in zelfheling begint allemaal met het erkennen van onze innerlijke kindstukken. Deze kindstukken in ons die regelmatig getriggerd worden, die iets tekort zijn gekomen . Voor alle keren dat je moeder er niet voor je kon of kan zijn voor dat kleine kindstuk in je, dien je zelf nu je volwassen bent op te staan. Met de moederenergie zoals je die zelf graag ontvangt of had willen ontvangen. Aanwezig Onvoorwaardelijk Verzorgend Liefdevol… aanwezigheid.

Dit is het deel van jou dat onvoorwaardelijke liefde, zorg en troost biedt, vergelijkbaar met hoe een moeder voor haar kind zou zorgen. Het kan een subtiel gevoel zijn, maar naarmate je je meer bewust wordt van deze innerlijke stem, zal je merken dat deze krachtige tool altijd binnen handbereik is.

Zelfhelende eigenschappen van je innerlijke moeder: Jouw innerlijke moeder is in staat om jou op verschillende manieren te ondersteunen bij zelfgenezing:

  1. Wanneer je je getriggerd, overweldigd, verdrietig of angstig voelt, roep dan je innerlijke moeder aan om je troosten en liefdevol te omarmen. Herinner je aan je eigen waarde en dat het oké is om je emoties te voelen in het moment, met je adem en met je aandacht.
  2. Laat je innerlijke moeder je aanmoedigen om goed voor jezelf te zorgen en jezelf liefdevol te behandelen. Ze zal je helpen om grenzen te stellen, tijd te nemen voor rust en ontspanning, en jezelf toe te staan ​​om te groeien en te bloeien.
  3. Je innerlijke moeder kan je helpen om onopgeloste pijn en kwetsbaarheid uit het verleden te erkennen en te omarmen. Samen kunnen jullie je innerlijke kind troosten, genezen en bevrijden van beperkende overtuigingen en patronen.

Hoe je je innerlijke moeder kunt gebruiken als een zelfhelende tool:

  1. Creëer regelmatig momenten van stilte en introspectie waarin je contact kunt maken met je innerlijke kind. Dit kan meditatie, journaling of gewoon bewuste ademhalingsoefeningen omvatten. Luister naar haar wijze en zorgzame stem.
  2. Voer een innerlijke dialoog via je innerlijke moeder met het kleine kind in jou. Stel vragen, deel je zorgen en vraag om begeleiding en troost. Schrijf de antwoorden op of spreek ze hardop uit. Dit helpt om een diepere verbinding met haar tot stand te brengen.
  3. Visualiseer je innerlijke moeder als een liefdevolle en voedende aanwezigheid, die er altijd voor je is. En kun je jezelf deze energie dan eens heel intentioneel geven. Met mildheid naar de dingen die je veroordeelt in jezelf. Kun je je draagkracht voelen. Diep in jou. Maar ook de leeuwin die haar kind beschermt, no matter what?