Familie Opstellingen

Systemisch opstellen

Sta je voor belangrijke keuze, maar kom je niet uit. Blijven bepaalde situaties en ongemakkelijke situaties zich keer op keer herhalen en je begrijpt niet goed waarom. Door middel van een systemische opstelling laat ik je inzien welke plek je inneemt in jouw leven, in jouw familie of organisatiesysteem, waardoor de dingen waar je steeds vastloopt weer gaan stromen.

Wat is een opstelling?

Een opstelling is een ruimtelijke weergave van een systeem, bijvoorbeeld van je familie of de organisatie waarin je werkt. Door jouw systeem in kaart te brengen krijg je inzicht Het geeft een andere kijk op de oorzaken van je emoties of gedrag. Ieder mens draagt de kenmerken in zich van het grotere geheel waar hij of zij deel van uitmaakt.
Bij familieopstellingen ga je ervaren hoe het is om op jouw plek te staan in je familiesysteem en wat het effect is als dat niet het geval is. Je wordt je niet alleen via je ratio bewust van de dynamiek waar je mee te maken hebt, maar je voelt het ook in je lichaam.

Alles is familie

Hoe graag we ook ‘onszelf’ willen zijn, toch zijn wij allemaal onlosmakelijk verbonden met onze familie. Of anders gezegd, wij zijn door onze familie gevormd door ons familiesysteem. Soms weet je wat er gespeeld heeft, maar vaak ook niet. Door bewust worden van jou familiesysteem, zal je je patronen doorbreken, daar help ik je graag mee.In een opstelling kunnen dingen aan het licht komen die als onderstroom je leven beïnvloeden, zonder dat je je daarvan bewust bent. Systemisch opstellen is een methode om de diepere interne werkelijkheid zichtbaar te maken, te doorvoelen, te verwerken.

Een opstelling is iets voor jou als?

  • Je voor een belangrijke keuze staat of worstelt met een dilemma en komt daar maar niet uit.
  • Je ervaart dat een bepaalde onverklaarbare emoties of gedrag zich maar blijft herhalen. Je begrijpt niet goed waarom.
  • Ik voel me vaak down en ik heb daar niet echt een reden voor.Je je afvraagt hoe je anders om kunt gaan met pijn of ziekte.
  • Je voel je overbelast. Toch overschrijd je keer op keer je eigen grenzen. Je ervaart veel verantwoording en legt de lat erg hoog, zowel voor jezelf en anderen.
  • Je voelt je nergens echt op je plek/ thuis.

Hoe ik te werk ga

De eerste (familie) opstelling die je bij mij doet duurt vaak rond de 2 uur, we hebben dan een voorgesprek en een opstelling. Ik zal je van te voren vragen over feitelijkheden in je familie of situatie en me deze te mailen voor we van start gaan. Ik werk vooral intuïtief door me af te stemmen op jouw energie, je verhaal, waar je tegen aanloopt, je vraag waar je mee komt.

Naar aanleiding daarvan openen we het veld/ de ruimte waar jij als eerste in geplaatst wordt. Door samen te kijken, en vooral te voelen in jezelf, in je lichaam en contact te maken met de diepere lagen in jou. Krijgen we inzicht in wat er speelt, welke plek jij inneemt, in je familie, je onderneming en wat gezien en erkend wil worden. Door de opstelling komt wat waarheid is en wat nu zichtbaar mag worden naar boven en krijgt zijn eigen bedoelde plek.

Mogelijk is dat 1 keer genoeg is maar het kan ook zijn dat je het nodig hebt om wat langer en dieper te werken aan een probleem. Dat er meer tijd nodig is om de dingen aan te kijken die aandacht vragen. Je kan dat steeds per keer zelf beslissen. Het kan ook zijn dat je al van tevoren een doel hebt waar je naar toe wilt of een thema of (levens)vraag verder wilt uitdiepen. Dan is het misschien tijd om wat langer samen op reis te gaan en een individueel

Wat je kan ervaren na een opstelling?

  • Je hebt inzicht over de situatie waar je je in bevindt en je je verhoud tot de mensen, omstandigheden en/of omgeving. om je heen. Waardoor de keuzes die je hebt vanzelf op hun plek vallen.
  • Je voelt dat niet alleen de kwaliteit van je eigen leven is verbeterd, maar ook je relaties in het algemeen. Omdat je je eigen plek hebt ingenomen en dat geeft ruimte voor acceptatie, zingeving en groei.
  • Je bent je bewust van jouw thema’s, je hebt ze duidelijk gevoeld, die in jou systeem spelen en wat het effect daarvan op jou is. Waardoor je leven weer terug in flow komt.

Tarieven Familie Opstellingen

Omschrijving hier

Opstelling sessie
1 individuele sessie
1 x 90 tot 120 minuten€ 120,-
Opstelling multisessie
3 individuele sessies
3 x 90 tot 120 minuten€333,-
Let op per 1 maart gaan gaan de prijzen omhoog!!!!
Samen de uitdaging aangaan? Deel deze pagina op je favoriete platform :)