Holistische Emdr

Belemmerende en/of negatieve overtuigingen en traumaverwerking met holistische EMDR

Heftige ervaringen en trauma’s

Iedereen heeft wel eens iets meegemaakt dat bewust of onbewust veel invloed heeft op je Leven. Heftige gebeurtenissen kunnen een diepe indruk achterlaten en ieder mens, groot of klein, verwerkt dit op een eigen manier. Een heftige gebeurtenis wordt pas tot een trauma, wanneer er geen mogelijkheid is tot afvoeren van de opgeslagen energie en het kunnen delen van de meegemaakte gebeurtenis met een vertrouwd iemand. Er is sprake van een stagnatie in de emotionele en mentale verwerking van een voorval. De emoties die ervaren zijn bij de heftige gebeurtenis blijven dan als mind-set gekoppeld aan geur, geluid, beeld en gevoel en deze emoties borrelen stelselmatig naar boven. Dat kan een recent voorval zijn maar ook van vele jaren terug. Een trauma hoeft je je niet bewust te zijn. Dit soort nare ervaringen, ook uit de babytijd, kunnen levensvreugde, je gedrag en zelfvertrouwen nu nog steeds sterk beïnvloeden.

Je hebt al zoveel innerlijk werk gedaan

Ergens weet je zelf ook wel dat het anders kan. Dat de onrust en stress in je systeem een beetje too much zijn. En dat je met je verdriet, frustratie, angst of onzekerheid eigenlijk niet verder komt. Je hebt al zoveel innerlijk werk gedaan met het gevoel maar niet verder te komen. Je voelt je geblokkeerd. Je piekert veel. En ziet daarmee geen heldere toekomst voor jezelf.

Wat is Holistische EMDR?

Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort EMDR is een eenvoudige behandelmethode om heftige ervaringen te verwerken. Het is een geprotocolleerde behandelmethode, ontwikkeld door de Amerikaanse psychologe Francine Shapiro. Bij deze methode wordt de REM slaap gesimuleerd door middel van visuele, tactiele en/of auditieve links/rechts signalen, zodat net als bij de REM-slaap de (nare) ervaring via je hippocampus (het werkgeheugen) naar je neo cortex (je lange termijngeheugen) gaan. Schokkende ingrijpende eenmalige ervaringen kunnen meestal binnen één sessie worden losgekoppeld van de traumatische verankering in lichaam, gevoel denken en bewustzijn. Verandert de ongewenste overtuiging over zichzelf bij de herinnering van het beeld van het trauma, dan verdwijnt het trauma. Dat is de effectiviteit van EMDR.

Hoe werkt EMDR?

Tijdens de EMDR behandeling worden steeds korte sessies van Links-Rechts signalen gegeven, terwijl je aan de onplezierige herinnering denkt. Na 20 à 30 seconden wordt het signaal gestopt, waarna wordt gevraagd wat je ervaart. Waarbij geleidelijk de negatieve overtuiging , getransformeerd wordt voor de door jou gewenste overtuiging.

EMDR is iets voor jou als je …

  • Je ervaart veel onrust in je systeem en voelt dat je jezelf door je heftige emoties steeds verder op de rem zet en dat je niet verder komt.
  • Je hebt bv de overtuiging dat je niet goed genoeg bent en de daarbij behorende negatieve emoties
  • Je kan je een trauma herinneren, hebt al veel innerlijk werk gedaan maar komt niet verder.
  • Maar ook als je je niets kan herinneren [bv in je vroegste jeugd, denk aan misbruik , of als alleen geboren tweeling] je was gedissocieerd van jezelf omdat dit te heftig voor je was, ook dan kan er effectief gewerkt worden met een holistische EMDR sessie.

Na een EMDR sessie ervaar je….

  • Je leven komt weer in flow
  • Van leven in angst naar vrije ruimte
  • Relatie met jezelf verbetert door positieve gedachten/overtuigingen, en daarmee zullen ook relaties met anderen meer als vanzelf gaan.

Hoe verloopt een EMDR sessie

Vooraf

Vooraf aan de sessie hebben we contact over waar je aan wil werken. Met jouw toestemming meet ik met een pendel, uit wat er precies nodig is, welke tools ik nog in mag zetten en of ik met je trauma mag werken. (herinnerd, niet herinnerd of verdrongen)

Tijdens

Tools die ik mogelijk extra inzet zijn bijvoorbeeld: . Dit kan een aardingsoefening, een Healing, een diepe visualisatie reis naar je binnenwereld, maar ook een kaartendeck en edelstenen. Tijdens de sessie zit je op een stoel tegenover mij en heb jij ten allen tijden de regie. Jij bent de kapitein van jouw proces.

  • De sessie zelf neemt zo’n 2 uur in beslag.
  • Meestal is 1 tot 3 behandeling genoeg.
  • We veranderen oude overtuigingen in jouw onderbewuste in positieve overtuigingen.

Tarieven holistische EMDR sessie

Ready to rock je negatieve overtuigingen te overschrijven en op te ruimen? Dan is jouw investering in jezelf….

EMDR sessie
1 individuele sessie
1 x 90 tot 120 minuten€120,-
EMDR multisessie
3 individuele sessies
3 x 90 tot 120 minuten€333,-
Emdr +Ademwerk
Deep dive transformatie gpakket 1:1
5 x 90/120 min
1 x adem sessie
€555,-

[Let op: Bij ernstige psychiatrische of emotionele problematiek adviseer ik EMDR bij een psycholoog]

Samen de uitdaging aangaan? Deel deze pagina op je favoriete platform :)